Titi Aur atacǎ din nou Campionatul Naţional de Raliuri


Cunoscutul campion naţional de raliuri, Titi Aur, şi-a anunţat decizia sǎ participe la noua ediţie a Campionatului Naţional de Raliuri ediţia 2010 în cadrul evenimentului oficial de lansare care a avut loc joi, 8 aprilie 2010, în cadrul „Şcolii de pilotaj Titi Aur”. 

“Revin cu mult entuziasm după un an de pauzǎ în competiţiile auto sportive, alǎturi de un nou copilot, Karoly Borbely, un bun prieten, dar şi un profesionist desavârşit. Am încredere cǎ aceastǎ nouă formulǎ se va uniformiza rapid, că vom intra în ritm şi, bineînţeles, că vom obţine rezultate foarte bune. Obiectivul nostru pentru aceastǎ ediţie este locul I, chiar şi în contextul economic dificil care şi-a pus amprenta şi în zona raliurilor. Acest lucru nu ne va împiedica însǎ sǎ nu fim la fel de competitivi, sǎ oferim spectacol celor care ne urmăresc cu pasiune an de an”, a afirmat multiplul campion – Titi Aur.

 Noul echipaj va pleca la drum cu un Mitsubishi Lancer Evo IX, grupa N, calendarul competiţional incluzând 8 etape: 4 de asfalt şi 4 de  macadam.

 Fişă tehnică a maşinii:

·         Motor 2.000 cmc, turbo, 300 CP, 500 Nm

·         Electronica: Motec

·         Cutie de viteze cu craboţi, comanda in H, 5+1 raporturi 

·         Diferenţial faţă: autoblocant

·         Diferenţial central: electronic

·         Diferenţial spate: autoblocant

·         Suspensie (asfalt, macadam): Rieger 

·         Jante: asfalt – 18”, macadam – 15”

·         Pneuri (asfalt, macadam): Pirelli

 

Faţǎ de celelalte ediţii, maşina vine cu un design cu totul deosebit, unitar, care îi conferǎ o dinamicǎ excepţionalǎ la nivel vizual. „Am colaborat strâns cu specialişti în design pentru a lansa o maşinǎ la nivelul cerinţelor şi aşteptǎrilor unei competiţii de rang mondial. Suntem încântaţi de rezultatul obţinut, şi, farǎ modestie, cred cǎ o să facem impresie.”

 Campionatul Naţional de Raliuri 2010 are programată prima etapă la Braşov, între 16 -18 aprilie, acesta fiind unul dintre cele mai renumite raliuri din cadrul competiţiei, eveniment ajuns la cea de a 40-a ediţie. Comparatǎ cu raliul Monte Carlo, pentru cǎ se desfăşoară chiar şi pe zapadǎ, etapa de la Braşov are probe speciale care trec prin zone cunoscute ca Poiana Braşov, Râşnov, Pârâul Rece, Predeal, etc. Din cele 40 de ediţii ale raliului de la Braşov, Titi Aur a câştigat 6.

 COSMOTE, cel mai dinamic operator de telefonie mobilǎ din România este partenerul oficial al echipajului Titi Aur – Karoly Borbely:

 „COSMOTE este un susţinǎtor tradiţional al performanţei, în toate planurile, iar sportul reprezintǎ o direcţie importantă în politica de implicare socială a companiei. Acesta este al treilea an consecutiv în care susţinem echipa lui Titi Aur în cursa pentru locul 1. Credem în aceşti campioni cu adevărat pasionaţi de automobilism şi avem convingerea cǎ vor obţine rezultate foarte bune. Suntem siguri cǎ Titi Aur şi Karoly Borbely vor oferi un spectacol plin de viaţǎ şi adrenalinǎ! Tot în spiritul susţinerii sportului, COSMOTE este sponsor, pentru al doilea an, al echipei de fotbal CFR Cluj, o echipă dinamică, ce a avut o evoluţie extraordinarǎ până în prezent”, a declarat Ruxandra Vodǎ, Corporate Affairs Manager, COSMOTE România. 

 Ceilalţi parteneri care vor susţine echipajul lui Titi în decursul celor 8 etape sunt: Jack Daniel’s, Nike, thegroup, Smailo şi DINASTY.

 Nota pentru editori. 

 Calendar competiţional CNR 2010

         Etapa I: Raliul Braşovului (asfalt): 16-18 aprilie

Etapa a II-a: Raliul Argeşului (asfalt): 7-9 mai

Etapa a III-a: Raliul Mureşului (asfalt): 4-6 iunie

Etapa a IV-a: Raliul Clujului (asfalt): 25-27 iunie

Etapa a V-a: Raliul Sibiului (macadam): 16-18 iulie

Etapa a VI-a: Tara Bârsei (macadam): 27-29 august

Etapa a VII-a: Raliul Aradului (macadam): 17-19 septembrie 

Etapa a VIII-a: Raliul Iaşului (macadam): 8-10 octombrie

              Palmares Titi Aur:

   10 titluri de Campion Naţional Absolut, 8 la Raliuri şi 2 la Viteză în Coastǎ

-          51 de raliuri câştigate şi 32 etape de vitezǎ în coastǎ

-          1 titlu de Vicecampion Balcanic de raliuri (1995)

-          3 victorii în etape de Campionat European de Raliuri

 

Copyright 2008 All Rights Reserved Revolution Two Church theme by Brian Gardner Converted into Blogger Template by Bloganol dot com