Vlad Cosma castiga clasa R2 in Ronde delle Marche


              Echipajul Napoca Rally Team Vlad Cosma/Florin Dorca a urcat pe prima treapta a podiumului clasei  R2 in prima etapa a trofeului RaceDay Ronde Terra, Ronde delle Marche, desfasurata duminica, 22 noiembre, in preajma orasului italian Cigolli. Cursa a fost, de fap, un rally sprint, cu o singura proba, in lungime de 11 kilometri, parcursa de patru ori, cu service inainte fiecare trecere. La final s-au luat in considerare cele mai bune trei treceri.

             In ciuda victoriei la grupa, Vlad Cosma afisa la finalul competitiei o bucurie rezervata.“Am casitgat grupa R2, insa cu noroc. Practic, pe probe am luat ceva bataie de la un baiat italian care concureaza in Moto GP. Per ansamblu suntem insa multumiti de ce am facut in Italia, am avut o evolutie in crestere si asta ne-am dorit de fapt. Am imbunatatit timpii de la o trecere la alta si, pe ultima trecere, am avut chiar un maxim al evolutiei mele de pana acum. Cred ca cu masina pe care am avut-o la dispozitie nu puteam scoate un timp cu mult mai bun decat cel obtinut de noi pe ultima trecere. Se putea mai bine, dar nu cu foarte mult mai bine. Nu am realizat in totalitate ce ne propusesem pentru aceasta cursa, dar suntem totusi multumiti pentru ca am avut o evolutie satisfacatoare”, a declarat Vlad.

             Liderul Napoca Rally Team, Tempesta, spune ca deplasarea lui Vlad in Italia s-a vrut a fi atat un test cat si o lectie pentru tanarul pilot: Intentia noastra a fost sa-l punem pe Vlad in situatia sa mearga tare. Am stiut ca in aceste raliuri se inscriu specialisti care cunosc foarte bine probele si care stiu sa mearga foarte tare. A castigat clasa lui, R2, dar ne asteptam la ceva mai mult. Speram sa bata toate masinile de 1,6 cu tractiune pe doua roti motrice si acest lucru nu s-a intamplat. Asta ar trebui sa-l faca pe Vlad sa se gandeasca mult mai serios la pregatire si sa descopere unde ar putea “umbla” pentru a deveni mai rapid, pentru ca acest lucru este cel mai important. Trebuie sa stim intotdeauna ca, chiar daca, intre prieteni, suntem campioni mondiali, adevarul este ca, pe probele din afara sunt multi oameni mai rapizi decat tine si trebuie sa incerci mereu sa te autodepasesti”, a explicat Tempesta.

 R Promotion,

andihutanu@yahoo.com

 

Copyright 2008 All Rights Reserved Revolution Two Church theme by Brian Gardner Converted into Blogger Template by Bloganol dot com