Final de sezon in orasul regilor


  Copiloti de gala intr-un rally show incendiar

Weekend-ul care marcheaza inceputul sarbatorilor de iarna a adus iubitorilor motorsportului cel mai frumos cadou - gala campionilor automobilismului sportiv. In atmosfera regala a orasului Sinaia, campionii pe patru roti si-au incheiat stagiunea 2009 cu o ultima reprezentatie de zile mari, un rally show care a incantat audienta cu muzica motoarelor turate si a cauciucurilor in derapaje, intr-un dans al pasiunii pentru viteza si adrenalina. Organizat de Federatia Romana de Automobilism Sportiv cu sprijinul Primariei orasului Sinaia, rally show-ul a adus pe „ringul de dans” poate cei mai buni piloti din Romania: Bogdan Marişca, Daniel Onoriu, Horaţiu Ionescu Cristea, Jarkko Miettinen, Ernest Mullner, Alex Filip, Manu Mihalache, Alin Mărginean, Vali Porcişteanu sau Lucian Boroianu.

Alaturi de ei, au avut ocazia sa incerce senzatiile cailor putere din postura de copiloti reprezentanti ai presei, numeroase vedete, primarul municipiului Sinaia, presedintele Federatiei Romane de Automobilism Sportiv, spectatori entuziasmati sau iubitori ai automobilismului sportiv veniti din toata tara. Daniela Crudu, Dani Otil, Dan Negru, Gabriela Szilagyi sau Geanina Corondan s-au aflat pe rand in bolizii de curse. La sosirea din cursa, Dan Negru a declarat: „Nu prea pot vorbi...intrebati-l pe Alin(Alin Marginean)...eu am nevoie de cateva minute ca sa imi recapat vocea...”. Dani Otil, vedeta de la „’Neata cu Razvan si Dani”, un obisnuit al motoarelor turate: „Prefer motocicletele, dar ceea ce fac acesti piloti cu bolizii lor este extraordinar. Felicit astfel de demersuri care apropie lumea motorsportului de spectatori si de iubitorii automobilismului”.

Ceremonie cu aer regal

Intr-o ceremonie ce a pastrat acelasi aer regal, desfasurata in cazinoul din Sinaia, festivitatea de premiere a adus pe podium, pentru ultima oara in acest an, pe cei mai buni sportivi din Campionatul Naţional de Raliuri Dunlop, Campionatul Naţional de Viteză în Coastă Dunlop, Campionatul de Rally Sprint al României, Campionatul Naţional de Slalom Paralel, Campionatul Naţional de Off-Road, Campionatul Naţional de Rally Cross şi Campionatul National de Rally Raid.

Gala Campionilor FRAS 2009 a incununat magistral un an competitional plin de provocari atat pentru piloti, parteneri, organizatori cat si pentru federatie, punand accent pe lucrurile cele mai importante in acest sport, pasiune, spectacol si cupe. Pe rand, pe durata a mai bine de trei ore, cu intro-uri in direct in emisiuni radio, cu multe camere de luat vederi si lumini, cu aplauze la scena deschisa, cu lacrimile de fericire si nostalgie ale domnului Marin Dumitrescu, dar si cu privirea darza si increzatoare a lui Silviu Dumitrescu, cu lansarea ziarului Motorsport Expres- ziarul de casa al motorsportului romanesc, automobilismul sportiv si-a premiat piloti, copiloti, echipe, organizatori, arbitri, jurnalisti. Dintre aceştia, purtătorii tricourilor de campioni naţionali la automobilism sportiv in 2009, sunt:

Campionatul Naţional de Raliuri Dunlop 2009 - echipajele:

Echipajul Campion: Gergo SZABO / Zoltan KOHLER – Campion Naţional Absolut

Gergo SZABO / Zoltan KOHLER – Campion Naţional Grupa N CNRD 2009

Edwin KELETI / Victor PONTA – Campion Naţional Grupa A CNRD 2009

Alin MĂRGINEAN / Virgiliu DUMBRĂVAN – Campion Naţional Grupa H CNRD 2009

Edwin KELETI / Victor PONTA – Campion Naţional 2RM (doua roti motrice) CNRD 2009

Vlad COSMA/Florin DORCA – Campion Naţional Juniori CNRD 2009

Echipa Jack Daniel’s & Hiparion Rally Team - Echipa Campioana Nationala CNRD 2009


Campionatul Naţional de Viteză în Coastă Dunlop 2009:

Daniel ONORIU – Campion Naţional Absolut

Cătălin CISMARU – Campion Naţional Grupa N CNVCD 2009

Lucian BOROIANU – Campion Naţional Grupa A CNVCD 2009

Daniel ONORIU – Campion Naţional Grupa H CNVCD 2009

Alexandru MIREA – Campion National 2RM (doua roti motrice) CNVCD 2009

Alexandru MIREA – Campion National Juniori CNVCD 2009


Ovidiu Mazilu, presedintele Federatiei Romane de Automobilism Sportiv, a declarat: ”Incheiem impreuna un an dificil pentru automobilismul romanesc. Criza mondiala si nenumaratele probleme reale sau artificiale ne-au pus la incercare tot anul si ne-au ingreunat sarcina. Este un motiv in plus sa fiu fericit in aceste momente cand vad aici la Sinaia incununarea unui an greu cu un excelent Rally Show si cu o maiestuoasa Gala a Campionilor. Multumesc pentru aceasta autoritatilor din Sinaia, domnului primar Vlad Oprea si lui Claudiu David. Multumesc in mod deosebit tuturor celor care s-au implicat in 2009 in automobilismul sportiv romanesc, organizatorilor, pilotilor, copilotilor, echipelor tehnice, arbitrilor, jurnalistilor, colegilor mei federali, spectatorilor si iubitorilor automobilismului sportiv. Felicit castigatorii, cinstesc invinsii, ii apreciez si ii stimez pe toti.

Tuturor, un final de an linistit, sarbatori cu sanatate, pace si bogatie si fie ca anul viitor sa ne gaseasca mai buni, mai fericiti si mai rapizi!”
 

Copyright 2008 All Rights Reserved Revolution Two Church theme by Brian Gardner Converted into Blogger Template by Bloganol dot com